Omlós krémes

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 0.5 dl tej
  • késhegynyi szalalkáli
  • 1 tojás
  • egy kis tejföl

töltelék

  • 3 tojássárga
  • 12 dkg cukor
  • 1 vanília
  • 3 evőkanál liszt
  • 4.5 dl tej
  • 3 tojásfehérje
  • 8 dkg cukor

Elkészítés

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a porcukrot, a tejet meg a szalalkálit is hozzákeverjük, s legvégül a tojást. Ha nem áll össze, akkor egy kis tejfölt is belekeverünk. Fél órán keresztül pihentetjük, majd két vékony lapot sütünk. Töltelék: A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, a vaníliás cukorral. A lisztet a tejjel gőz fölött sűrűre főzzük, majd összekeverjük a két masszát. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és még forrón a krémhez keverjük. Az egyik megsült lapot a krém aljára, a másikat a krém tetejére tegyük. A tetejét porcukorral hintsük meg.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.