Omlós krémes
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 0.5 dl tej
- késhegynyi szalalkáli
- 1 tojás
- egy kis tejföl
töltelék
- 3 tojássárga
- 12 dkg cukor
- 1 vanília
- 3 evőkanál liszt
- 4.5 dl tej
- 3 tojásfehérje
- 8 dkg cukor
Elkészítés
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a porcukrot, a tejet meg a szalalkálit is hozzákeverjük, s legvégül a tojást. Ha nem áll össze, akkor egy kis tejfölt is belekeverünk. Fél órán keresztül pihentetjük, majd két vékony lapot sütünk. Töltelék: A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, a vaníliás cukorral. A lisztet a tejjel gőz fölött sűrűre főzzük, majd összekeverjük a két masszát. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és még forrón a krémhez keverjük. Az egyik megsült lapot a krém aljára, a másikat a krém tetejére tegyük. A tetejét porcukorral hintsük meg.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.